Ik wil gewoon rust!

Laat je niet meer leiden door je agenda,  de chaos in je hoofd en alles wat moet.


rust in je hoofd

Urenlang piekeren over die ene opmerking van je collega. Malende gedachten over wat je beter had kunnen doen of zeggen. Het strenge stemmetje in je hoofd dat zegt dat je het toch niet kunt.
We gooien het allemaal uit je hoofd. Heb je enig idee hoeveel rust dat oplevert?

grip op je dag

Hoe lekker zou het zijn als je niet meer gevangen zit in je to do lijstje? Of de afspraak waar je "ja" tegen zei terwijl je "nee" bedoelde. De druk van het moeten doorgaan tot alles af en perfect is.
Ingeruild voor een tevreden "Zo, is het goed". 

tijd voor jezelf

stel je niet meer uit.  Je gaat op een door de weekse middag naar de kapper én je laat je nagels doen. Gewoon omdat het kan. De zaterdagochtend is voor jou, zodat je de hele Linda leest in plaats van alleen de editorial. Je lijf en jij worden weer vriendinnen, omdat je tijd hebt om te doen wat daarvoor nodig is. 

Van een afstandje lijk jij alles voor elkaar te hebben. Een mooi gezin, een huis met stalen deuren, een prima baan, meerdere vakanties per jaar en nog een hondje ook. Het voelt alleen niet zo….

Elke dag druk, haast en stress. Bij het opstaan al. Daar gaan we weer!

Na de 'gezellige' ochtendspits thuis, trotseer je die ook op weg naar je werk.
Loyaliteit en inzet zijn jouw middle name. De kritiek om het foutje dat je laatst maakte, hakte er daarom ook stevig in. Je baalt vanzelf en je voelt je steeds onzekerder worden.

Weer thuis wordt je overweldigd door een storm van rommel, het eten dat op tafel moet, je kinderen die aandacht willen, een berg achterstallig wasgoed met in je achterhoofd de mails die je nog moet verzenden. Kunnen ze je niet gewoon met rust laten allemaal?!

Wanneer je ’s avonds doodmoe naast je man op de bank ploft kun je nog net vragen “hoe was jou dag?”, terwijl je hoopt op een kort antwoord.

Je ziet uit naar de vrijdagavond, terwijl je in het weekend ook niet echt oplaadt want dan gaat het gejaag gewoon door. Je hoofd nog altijd overvol.

In beslag genomen door het dagelijks leven, het zorgen, de to do’s en verplichtingen race jij door het leven.

Een goed gevoel houd je er niet aan over. Een schuldgevoel wel. Want je schiet op alle fronten tekort.

Je hoofd maakt overuren want het nadenken en overdenken laat je in cirkeltjes draaien.

Het advies: “Laat het gewoon even los” maakt je woest. Want hoe harder je je best doet hoe meer spanning en stress je voelt.

De roofbouw op je lichaam is niet meer te negeren. Hopen dat je het met een paracetamolletje nog even volhoudt.

Doodmoe ben je. 

Angstig ook. Want, gaat dit nog over?

.

In beslag genomen door het dagelijks leven, het zorgen, de to do’s en verplichtingen race jij door het leven.

Een goed gevoel houd je er niet aan over. Een schuldgevoel wel. Want je schiet op alle fronten tekort.

Je hoofd maakt overuren want het nadenken en overdenken laat je in cirkeltjes draaien.

Het advies: “Laat het gewoon even los” maakt je woest. Want hoe harder je je best doet hoe meer spanning en stress je voelt.

Het effect van de roofbouw op je lichaam is niet meer te negeren. Hopen dat je het met een paracetamolletje nog even volhoudt.

Doodmoe ben je. 

Angstig ook. Want, gaat dit nog over?


Stop met overdenken, je gevoel negeren en maar doorgaan.

Het enige dat je daar nu nog mee bereikt
is dat je een vol hoofd, vermoeidheid en stress 
in stand houdt. 


Wat denk je ervan als dit is hoe jij je voelt binnen 4 maanden?


Je kunt weer ademhalen!

Slapen is weer een genot en jouw dag begint rustig, ontspannen en zonder hartkloppingen. Eerst even een kopje koffie met jezelf.


Je hoofd voelt kalm en je agenda vliegt je niet meer aan. Er zit structuur en evenwicht in je dag en je hebt grip op wat je doet, moet én wilt. Onverwachte situaties neem je daar gewoon in mee, zonder daarvan in de kramp te schieten.  

Na een lange tijd vertrouw je weer op je eigen kunnen en op het feit dat foutjes maken menselijk is. Geen wereldrampen. Ze laten je groeien. Dát zien ze op je werk ook.

Jouw energie verdeel je handig over wat jouw aandacht nodig heeft.  “Nee” zeggen zonder schuldgevoel, blijkt toch gewoon iets te zijn wat jij ook kunt!

Voor je kinderen ben je een fantastisch voorbeeld. Want je zorgt voor jezelf en je straalt!
Bovendien kun je er met echte aandacht voor ze zijn. Het effect daarvan is snel merkbaar, het is weer gezellig in huis


Onrust en stress trekken je niet meer mee in rampscenario's over wat er zou kunnen gebeuren. Dat maakt het stukken rustiger en overzichtelijk in je koppie.

Je maakt je minder druk over ‘of je het allemaal wel goed doet’. Wat lekker is dat! Want daardoor kun je de controle steeds beter loslaten en ontstaat er gemak in je dag.
Heb je om 17.00 uur nog energie over om te sporten ook!

De ruimte en rust in je hoofd maakt de weg vrij om de toekomst te ontdekken. Die staat niet meer in het teken van beperkingen. Dat kan ik niet. Of dat is nu niet het goede moment. Maar in het teken van mogelijkheden. Wordt stoppen met werken, dat eigen bedrijf of die droomreis dan toch nog werkelijkheid?

Ontspanning en tijd voor jezelf, is een vast onderdeel van jouw leven. En niet alleen in het weekend of op vakantie. Je daar schuldig over voelen, echt niet!
Hoe gaat we dat doen?


3 stappen naar rust

1. Inzicht & ontspanning

Je hoofd en je gedachten zijn oersterk. Ze laten zich niet zomaar ompraten, of ander gedrag aansturen. Als dat wel zo zou zijn dan had jij allang een killer body en een hoofd zonder zorgen. We gaan daarom eerst in op het hoe en waarom het nu is zoals het is. Ondertussen ontdek jij hoe je ontspanning weer in je leven krijgt. 

2. oefenen & groeien

Met concrete oefeningen herken en doorbreek je patronen. Je leert hoe je minder tijd in je hoofd doorbrengt en hoe je grip krijgt op je gedachten. We herstellen het contact met je gevoel. We maken praktisch hoe je weer op jezelf kunt vertrouwen en je jouw eigen bestie wordt.
 

3. doen & genieten

Je past alles wat je ontdekt direct toe. Het effect van die nieuwe ervaringen is dat je vertrouwen groeit en het genieten begint. Er ontstaat ruimte voor wat jij wilt omdat wat 'moet' of 'hoort' naar de achtergrond verdwijnt. Tijd om te doen wat jou écht gelukkig maakt.

Wat mij anders maakt

Specifiek en persoonlijk

Geen one size fits all begeleiding. Maar op maat en persoonlijk. jij en ik, face to face. Gericht op wat jij nodig hebt.


In de praktijk of online

Je bent meer dan welkom in mijn praktijk in Heemskerk of Westzaan. Daar kom je tot rust en hoef je even geen rekening te houden met je gezin. Je kunt ongestoord uitblazen en je hoeft je stem niet te verheffen om je zelf te kunnen horen.  
Online of deels online is natuurlijk ook mogelijk. 

Onbeperkt contact

Je hebt onbeperkt toegang tot mij. We doen dit samen. De hele tijd. Dat betekent dat je ook tussen de sessies door niet alleen bent en jouw ontwikkeling niet stagneert als je ergens tegen aan loopt.


Wat lever het je nog meer op?

Kostbare tijd

Die je nu door je vingers laat glippen met door ploeteren en hopen dat het vanzelf over gaat.  Vrije tijd die je weer beleeft, zonder dat je het gevoel hebt dat je nog van alles moet. Zodat je de rust hebt om echt te luisteren naar het verhaal van je kind. Je bent je weer bewust van kleine dingen die echt de moeite waard zijn.

Duurzame resultaten

Aan symptoombestrijding heb je niks. Wat we doen pakt de oorzaak van je klachten aan met duurzame resultaten tot gevolg. Dus structureel meer rust, tijd voor jezelf en gezond omgaan met stress. Wat we tegenkomen in het leven, weten we niet. Laten we er dan op zijn minst voor zorgen dat jij je sterk en krachtig voelt, zodat je niet meer onderuit gehaald wordt als er dingen gebeuren die onzekerheid of ongemak brengen. 

Goed voelen

Je leert weer goed voelen. Voelen wat goed is voor jou. Dat is iets anders dan je altijd goed voelen. Want dat bestaat niet en dat hoeft ook helemaal niet. Je komt los van hoe het moet, wat anderen van jou denken en wat je totaal geen energie geeft. Zodat je gaat doen wat voldoening geeft én past bij jou. 

Sterker dan ooit

We gaan niet terug naar wie je was voordat je klachten kreeg. We gaan naar de versie van jou die veel verder is. Want jouw klachten zijn leermomenten geworden. De kijk op en de liefde voor jezelf is veranderd. Je staat jezelf toe te doen wat je voelt en eigenlijk wilt. De kennis en tools die je daarvoor hebt gebruikt, mag je voor altijd met je mee nemen.

Hoe ziet Oase van Rust' er praktisch uit?

Je krijgt mijn persoonlijk begeleiding voor 4 maanden. Bij voorkeur fysiek in mijn praktijk in Westzaan of in Heemskerk. Wanneer dat je teveel energie kost,  je te ver weg woont, of je voelt je toch prettiger vanuit huis, dan zien wij elkaar via Zoom.

  • 6 sessies tot 75 minuten
  • onbeperkt contact via mail of whatsapp. Wanneer je ergens tegen aanloopt, hoef je niet te wachten tot de volgende sessie. 
  • praktische tips en adviezen
  • persoonlijke en op jou gerichte (ingesproken) oefeningen en berichten. Zodat je goed ondersteund aan jouw herstel en voortgang werkt. 


De investering bedraagt € 735,- incl. btw.

Mogelijk komt dit traject in aanmerking voor vergoeding vanuit de werkgever. Uiteraard denk ik met je mee om dit goed te organiseren. 

Wat anderen zeggen

Marlies heeft een warme persoonlijkheid. Ik voelde mij snel bij haar op mijn gemak. Ik heb geleerd hoe ik weer rust kan ervaren en mij kan ontspannen, ook als ik het druk heb! Marike 

De gesprekken zijn als yoga voor mijn hoofd. Ik merk dat de spanning die ik heb, dieper zit dan ik dacht. Tijdens de sessies kan ik ontladen en krijg ik meer ruimte in mijn hoofd. Opgelucht en met vertrouwen loop ik dan de kamer weer uit. 

Ik zie nu dat ik wel heel streng was voor mijzelf en ik kan nu beter omgaan met de hectiek in mijn leven. Daardoor ben ik veel relaxter en geduldiger met mijn kinderen. Evelien

Marlies heeft mij in een moeilijke periode in mijn leven, tijdens een aantal gesprekken zinvolle handvatten gegeven. Door deze gesprekken zit ik weer op het juiste pad, waardoor ik weer in mijn kracht kwam en voor mijzelf kon kiezen. Marlies is bovendien een heel prettig en toegankelijk persoon met veel ervaring. Ze houdt je een spiegel voor waardoor je zelf tot inzichten komt en weer verder kunt. Ik gun iedereen een paar gesprekken met haar!

100% voelt goed garantie

 Ik ben volledig overtuigd van het effect van het 'Rust in jouw hoofd' programma. Ik geef jou daarom 100% dat voelt goed garantie.
Herstel, ontwikkeling of het anders doen dan wat je altijd al deed is een proces en het kost tijd.
Het is heel normaal dat je niet lineair ontwikkelt of ineens van al je klachten af bent.
Ik vind het belangrijk dat je ondanks dat, met een goed gevoel, door het programma gaat.
De eerste 14 dagen na de bevestiging geef ik je daarom de ruimte om het programma te stoppen. Het volledige bedrag zal dan worden teruggestort. Dus mocht je bedacht hebben, of er geen lekker gevoel over hebben, dan heb je de ruimte om kosteloos te stoppen.
Ik verwacht natuurlijk wel van je dat binnen die 14 dagen actief meedoet en je inspant.