Je hebt vaak geen invloed op de situatie zelf,
maar wel op hoe je ermee omgaat.

Uit de greep van stress en overspanning

Onder de druk van verplichtingen, verwachtingen en moetjes vandaan

Rust in je hoofd en in je lijf
Grip op je dag

Over mij 

In mijn zoektocht naar een succesvolle carrière en een evenwichtig gezinsleven, belandde ik niet in het verwachte 'picture perfect', maar eerder in een emotionele hordeloop. De druk van de prestatiemaatschappij, mijn hoge verwachtingen en de verschillende rollen die ik had, namen mij mee in een achtbaan van drukte, onrust en gejaagdheid. Langzaam maar zeker werd stress een vast deel van mijn dagelijks leven.

Iedere ochtend stond ik haastig op en voelde ik de spanning toenemen terwijl ik mijn kinderen snel naar school bracht. Tijd voor geknuffel of om te luisteren naar die lieve onsamenhangende verhaaltjes, had ik niet. Want elke vertraging of ‘wat even niet meezat’ leek een domino-effect te hebben op mijn strakke schema. Zowel in mijn agenda maar vooral in mijn hoofd. Op het werk ging het op zijn zachts gezegd ‘niet zo lekker’. Ondanks dat ik er vol voor ging, voelde ik mij daar steeds ongelukkiger en kleiner worden.

De voortdurende druk om toch overeind te blijven resulteerde in slapeloze nachten, fysieke pijn en een overweldigend gevoel van falen. Ik voelde me gevangen, maar de angst voor het onbekende weerhield mij van verandering. Totdat een conflict op het werk onvermijdelijk leidde tot mijn vertrek.

Thuis, overspannen en verdwaald, besefte ik dat ik, ondanks mijn ervaring als HR- en verzuimadviseur, in dezelfde valkuilen was gestapt als de mensen die ik eerder had geholpen.

In het streven naar een bepaald beeld en de drive te willen voldoen aan de wat ik dacht dat iedereen deed of hoe het moest, had ik de verbinding met mezelf verbroken.

Als een ouderwetse telefoon, die ik zonder pardon op de haak had gegooid.

De ommekeer kwam met het inzicht dat als je niet kiest, er voor je wordt besloten.
Dan blijf je als achter de feiten aanlopen. Zonder richting hard door ploeteren en hopen dat het goed komt.

Daarom nam ik toen, terwijl ik mij super kwetsbaar voelde, één krachtig besluit: IK KIES VOOR MIJZELF.

Met wat hulp en een beetje tijd, zag ik in wat mij nou werkelijk gevangen had gehouden. Het waren mijn eigen gedachten, angsten, de manier waarop ik omging met stress en wat ik allemaal van mijzelf verwachtte.  Niet zozeer de hectiek van mijn jonge gezin, de druk van het werk of de omstandigheden.

Nu, bevrijd van constante stress, leef ik niet alleen vanuit mijn hoofd. Juist door gevoel en mijn vertrouwen daarop, zijn mijn dagen gevuld met bewuste keuzes die mij verder brengen.  De hectiek van mijn gezin, uitdagingen in het werk, tegenslag, ze zijn er nog steeds. Maar ik ben nu in staat om ze vanuit een nieuw perspectief te benaderen.

In plaats van geleefd te worden, heb ik nu de regie.Wanneer je constant stress, onrust in jezelf en een gevoel van gejaagdheid ervaart, leer dan ontstressen, rusten en luisteren naar jezelf. 

Focus je niet op nog meer pushen, doorzetten en negeren.

 

Wordt het niet eens tijd dat je stopt met het negeren van de signalen?

In de Zarayda podcast, waarin ik te gast was, neem ik je mee in mijn eigen ervaring. Ik vertel over de stress die mij teveel werd en het punt in mijn leven waarin ik voelde dat het anders moest.

Ook geef ik tips waarmee je rust kunt creëren in je drukke leven.
Veel luister plezier!